Организация за координация на взаимодействието между доброволците, защитаващи честността на изборите

 
За честни избори
ЦИК прие хронограма за изборите на 4 април

ЦИК прие хронограма за изборите на 4 април


ЦИК прие хронограма за изборите на 4 април

До 12 февруари кметовете трябва да формират избирателните секции на територията на общините. До същата дата трябва да са назначени и Районните избирателни комисии.

Крайният срок за определяне на условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната, включително условията, реда и организацията за гласуване на български граждани извън страната, е до 5 февруари.

План-сметката за провеждането на изборите трябва да е приета от правителството най-късно на 7 февруари.

Партиите и коалициите ще подават заявления за регистрация в ЦИК за участие в изборите не по-късно от 17:00 часа на 17 февруари.

Тези и още срокове са описани в приетата от ЦИК хронограма за организацията и провеждането на парламентарния вот на 4 април. 

До работната група „Избори“ във външното ни министерство се изпращат разяснения за гласуването на сънародниците ни зад граница. Тези разяснения са свързани със сформирането на избирателни секции и упражняването на вота в чужбина.

Информацията се разпраща до дипломатическите и консулските представителства и е публикувана на сайта на ЦИК, където е обособен и раздел "Парламентарни избори".

Пълната версия на хронограмата можете да видите в полето отдолу.

За връзка с Честни ИЗБОРИ:

тел.: 0890 51 80 99 

Фейсбук страница: Честни Избори
Фейсбук група: Честни Избори
YouTube канал: Честни Избори
Twitter профил: @Честни Избори
VKontakte профил: Честни Избори
SoundCloud профил: Честни Избори